جرم حمل دستگاه فلزیاب در ایران قانون حمل و نگهداری فلزیاب

مجازات حفاری کردن زمین و کاوش برای پیدا کردن گنج و عتیقه

۸-با تحویل فلزات قیمتی و جواهرات مکشوفه حین انجام عملیات ساختمانی در ملک شخصی، معادل دو برابر بهای روز ماده خام به کاشف تحویل می‌شود. پرونده‌هایی که در آن افراد به طمع یافتن گنج به دام جانی یا جانیان افتاده‌اند کم نیستند. شاید ناآگاهی افراد از اینکه یافتن گنج خود یک جرم محسوب می‌شود و مجازاتی سنگین در پی دارد، در وقوع چنین جنایت‌هایی بی‌تاثیر نباشد. نقشه‌ای معروف به "پاپیروس تورین" که مربوط به دوران فراعنه است، به‌عنوان قدیمی‌ترین نقشه گنج شناخته می‌شود.

از ابزارهای الکترونیکی مانند فلزیاب‌ها و رادارهای نفوذکننده به زمین گرفته تا نقشه‌های ماهواره‌ای، این تجهیزات به جستجوگران امکان می‌دهند که گنج‌های مدفون را با دقت بیشتری پیدا کنند. برخی از جستجوگران حرفه‌ای از نرم‌افزارهای نقشه‌برداری سه‌بعدی استفاده می‌کنند که بر اساس داده‌های باستان‌شناسی و جغرافیایی، مکان‌های احتمالی گنجینه‌های قدیمی را شناسایی می‌کنند. در آن زمان، افراد به دنبال گنجینه‌های پادشاهی و اشیاء دفن‌شده در مقبره‌های باستانی می‌گشتند.

بعضی از افراد برای اقدامات مجرمانه مانند پیدا کردن و کشف اموال و اشیاء فلزی عتیقه، فلزیاب تهیه می‌کنند. آنها با این دستگاه به زمین‌ها و محله‌های قدیمی می‌روند تا اموال فلزی و گرانچچبهای آن محل را پیدا کنند. در صورتی ‌که این موضوع توسط ضابطین قضایی کشف شود، مرتکبان به ‌علت ارتکاب جرم داشتن فلزیاب قابل مجازات هستند.خرید، ‌فروش، نگهداری و استفاده از دستگاه‌های فلزیاب به دریافت مجوز از سازمان میراث فرهنگی کشور منوط است. فروشندگان موظف هستند این دستگاه‌ها را فقط به اشخاصی که مجوز خرید از سازمان میراث فرهنگی کشور دریافت کرده‌اند بفروشند و نسخه‌ای از برگ فروش را مشتمل بر مشخصات خریدار و مشخصات فنی دستگاه به سازمان میراث فرهنگی ارائه بدهند. طبق ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی هرگونه حفاری و کاوش برای به دست آوردن اشیای عتیقه ممنوع است و مرتکبین به شش تا سه سال حبس محکوم می‌شوند.

امیدواریم که بتوانیم با مشاوره صحیح و انتقال تجربیات خود در کنار محصولات کارامد و با کیفیت ، سهم کوچکی در موفقیت شما عزیزان داشته باشیم.

نقشه‌های گنج معمولاً به‌گونه‌ای طراحی می‌شوند که حاوی سرنخ‌ها و نشانه‌هایی باشند که مسیر رسیدن به گنج را نشان می‌دهند. این سرنخ‌ها ممکن است شامل نقشه‌های جغرافیایی، نمادها، اعداد رمزآلود یا حتی معماهایی باشد که باید حل شوند. این نقشه‌ها اغلب با دست کشیده شده و به گونه‌ای طراحی می‌شوند که حس ماجراجویی را تقویت کنند. همچنین بسیاری از نقشه‌های گنج در فیلم‌ها و بازی‌های رایانه‌ای به‌عنوان بخشی از داستان برای ایجاد جذابیت و هیجان استفاده می‌شوند، اما در دنیای واقعی معمولاً اطلاعات دقیق و عملی در اختیار قرار نمی‌دهند.

هرگونه حفاری، خرید و فروش و تخریب و دستکاری و نقل و انتقال روی میراث فرهنگی و آثار باستانی به موجب مواد قانون مجازات اسلامی پیگرد کیفری دارد و قانونگذار مقرراتی در این رابطه اعمال کرده است. بر اساس ماده واحد قانون اخذ مجوز برای ساخت، خرید و فروش، نگهداری و تبلیغ استفاده از دستگاه ، مصوب ۱۵/۱۲/ ۱۳۷۹ مجلس شورای اسلامی و آیین نامه اجرایی آن مصوب ۱۶/۱۲/ ۱۳۸۲ هیأت وزیران، هر گونه فعالیت مرتبط با دستگاه‌ های کاوش می‌بایست با مجوز سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری انجام شود. برای پاسخ به این پرسش که آیا حمل و نگهداری فلزیاب جرم است؟ باید به "قانون ضرورت اخذ مجوز برای ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب"، مصوب سال 1379، مراجعه کرد و ماده واحده قانون مذکور و تبصره های آن را مورد بررسی قرار داد. یکی از پرسش های رایج در خصوص دستگاه فلزیاب، مبنی بر این است که مجازات حمل و نگهداری فلزیاب در قانون چیست؟ برای پاسخ به این پرسش، باید تبصره 2 ماده واحده "قانون ضرورت اخذ مجوز برای ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب" را مورد بررسی قرار داد. شایان ذکر است، بر اساس آنچه در تبصره 2 آمده، استفاده از دستگاه فلزیاب، در حفاری غیرمجاز به قصد کشف‌ اموال فرهنگی - تاریخی، مرتکب را علاوه بر ضبط و مصادره دستگاه، با مجازات حبس مقرر در ماده (562) بخش تعزیرات قانون‌ مجازات اسلامی نیز روبرو خواهد کرد. مقصود از قانون جدید استفاده از فلزیاب در ایران، "قانون ضرورت اخذ مجوز برای ساخت، خرید و فروش، نگهداری، تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب"، مصوب سال 1379، همچنین، آیین نامه اجرایی این قانون، مصوب سال 1382 می باشد.

بر اساس قوانین ایران، گنج یا دفینه به اشیای باستانی و ارزشمندی گفته می‌ شود که در دل خاک پنهان شده‌ اند و کشف آن‌ ها می‌ تواند ارزش تاریخی، فرهنگی یا مالی داشته باشد. اشیای کشف‌ شده معمولاً شامل سکه‌ های قدیمی، زیور آلات باستانی یا ابزار های فلزی هستند که قدمتی چند صد ساله دارند. به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   پیدا کردن گنج و دستیابی به سکه طلا برای همه خوشایند است، به همین دلیل گاهی اوقات افراد به فکر پیدا کردن گنج می‌افتند و در اولین اقدام دستگاه گنج یاب را خریداری می‌کنند، اما همین دستگاه گنج یاب و استفاده از آن ممکن است سبب مجازات افراد شود. ۳-اشخاصی که بدون اذن مراجع ذیصلاح نقوش و آثار مذهبی و ملی را تخریب کنند به ۱ تا ۱۰ سال حبس محکوم می‌شوند.

۶-کاشف اشیای عتیقه و آثار ملی در ملک شخصی مکلف است در اسرع وقت سازمان میراث فرهنگی را مطلع کند. دستگاه‌ های فلزیاب یکی از ابزار های مهم در کشف گنج هستند، اما خرید و استفاده از این دستگاه‌ ها در ایران نیز تحت قوانین خاصی قرار دارد. داشتن فلزیاب بدون مجوز می‌ تواند مشکلات قانونی ایجاد کند، بنابراین توصیه می‌ شود که فلزیاب را تنها از فروشگاه‌ های معتبر مانند کینگ دتکتور تهیه کنید.

این کشتی اسپانیایی در سال ۱۷۰۸ در سواحل کلمبیا غرق شد و حاوی هزاران کیلوگرم طلا، نقره و جواهرات بود. در سال ۲۰۱۵، تیمی از باستان‌شناسان موفق به کشف این کشتی شدند که ارزش گنجینه آن بیش از یک میلیارد دلار تخمین زده شده است. دلایل اصلی این امر شامل فرهنگ قوی جستجوی گنج در این کشور، قوانین نسبتاً آزادانه برای جستجوی اشیای باستانی در برخی ایالات و همچنین وجود مناطق مختلف مانند کشتی‌های غرق‌شده و معادن طلاست. از طرف دیگر، پیشرفت‌های تکنولوژیکی در زمینه ابزارهای جستجوی گنج و دسترسی گسترده به این تجهیزات در آمریکا باعث افزایش تعداد جستجوگران گنج شده است. ۱۵-تجاوز به عرصه تپه‌ها و اماکن و اراضی تاریخی یکی از انواع جرایم عایه میراث فرهنگی است.

بسیاری از افراد به دلیل آگاهی نداشتن از قوانین مربوط به گنج‌یابی در ایران، ممکن است به مشکلات حقوقی دچار شوند. در این مطلب به بررسی قوانین گنج‌ یابی در ایران، نکات مهم مرتبط با کشف گنج و اهمیت استفاده از دستگاه‌ های فلزیاب قانونی می‌ پردازیم. در گام اول، فرد باید به نزدیک ترین اداره و سازمان میراث فرهنگی، مراجعه کرده و ادله و مدارک، همچنین، مشخصات و آدرس فردی که به صورت غیر قانونی، در حوزه دستگاه فلزیاب، فعالیت می نماید را به میراث فرهنگی، ارائه دهد. تجهیز ماموران سازمان میراث فرهنگی و کمک ماموران انتظامی و سایر نهاد‌ها در جهت حفظ و حراست از ابنیه تاریخی و دفینه‌ها لازم و ضروری است. موضوع آنقدر جدی است که به نظر می‌رسد علاوه‌بر کمک سایر نهاد‌ها و وزارتخانه‌ها باز هم مقررات سخت‌تری در رابطه با متخلفان و سودجویان باید وضع شود.


اینجا
منبع
لینک
این لینک
اینجا
منبع
لینک
این لینک
اینجا
منبع